Přihlásit

Volary se v sobotu staly centrem myslivosti (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V nabitém programu dokázali myslivci zaujmout každého návštěvníka a dokázali, že myslivost není zdaleka jen o lovu

Volary
Za oslavy padesáti let založení Mysliveckého sdružení Vltava si jejich pořadatelé odnesli jedničku podtrženou. Kdo dal na slova předsedy sdružení Miroslava Švece a nechal se zlákat nabídkou sobotního programu, ten rozhodně neprohloupil. I když oslavy pod názvem Volarské myslivecké dny začaly již ve středu, to hlavní čekalo na návštěvníky v sobotu, kdy se volarské náměstí zaplnilo stánky s různým zbožím i občerstvením a stany pro návštěvníky, aby si mohli posedět a, bohužel, také se schovat před deštěm.
Nikdo ale nelitoval, na své si přišly nejen chuťové a čichové buňky, ale také oči a uši. Ty zejména ve chvíli, kdy na pódium nastoupil Petr Joo a mistr Evropy a ČR Josef Kapras s ukázkami vábení. Kuchařky pak mohli koukat pod ruce šéfkuchaři Tomáši Záhorskému, když připravoval lahůdky ze zvěřiny, chlapi si zase užili šou v timbersportu v podání českého týmu, kterému vévodil vicemistr světa, mistr Evropy Martin Komárek. Nejen laická veřejnost, ale i samotní myslivci si mohli ověřit své znalosti myslivecké mluvy a všem pak byla určena výstava trofejí. Myslivecké sdružení Vltava tak oslavilo padesátiny skvěle.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.