Přihlásit

Děti nahlédly do života dravců (Náchodský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Velké Poříčí
Mezi velkopoříčské školáky zavítali ve středu dopoledne členové z obecně prospěšné společnosti Seiferos z Kuřimi, která se zabývá chovem dravého ptactva a provozuje záchrannou stanici pro hendikepované ptáky. Na ukázku sebou přivezli na dvě desítky dravců. Představili je poutavým vyprávěním o jejich životě a způsobu lovu.
Některé z ptáků si mohly děti prohlédnout pěkně zblízka a dokonce si je i pohladit, což pro ně byl nezapomenutelný zážitek. Akce se odehrávala na fotbalovém hřišti, a tak dostatečné prostranství dovolilo předvést i ptáky v letu. Imitace jejich způsobu lovu byla předváděna za pomoci speciální tažné techniky a lovených vycpanin.
Na závěr si ještě organizátoři ověřili, zda si z přednášky děti něco pamatují a za každou správnou odpověď dostal každý malý dárek na památku. Jelikož bylo vše pojato z části i humornou formou, tak si snad děti něco zapamatují. To se jim zcela jistě bude hodit v hodinách přírodopisu, ale třeba i v reálném životě, kdyby náhodou v přírodě narazily na poraněného ptáka.
Ten samý den přijel do mateřské školy chovatel dravců Jaromír Šulc z Chrudimska. Dětem, které zaplnily zahradu školky, přivezl ukázat dravé ptáky a popovídat jim o tom, jak žijí a čím se živí. Některé dravce si děti mohly prohlédnout i zblízka a dokonce si ji pohladit, což byl pro ně velký zážitek. Jeden z dravců dětem předvedl své letecké schopnosti a ukázal, jak umí poslouchat svého pána. Na povel přilétl na nastavenou ruku. To mělo možnost si vyzkoušet i několik vybraných dětí. Zaujalo je, že si mohly dravce prohlédnout pěkně zblízka, neboť to se jim ve volné přírodě nepodaří.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.