Přihlásit

Benešov: Slavnostní otevření stezky "S medem za medvědem" (prvnizpravy.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jednou z letošních turistických novinek v Benešově je dobrodružná naučná stezka pro rodiny s dětmi "S medem za medvědem", která propojuje město Benešov a jeho nejkrásnější památky se zámkem Konopiště

Slavnostní otevření naučné stzky proběhne v sobotu 8. června. Informovala o tom Petra Orsáková z benešovského městského úřadu. Stezku si můžete projít individuálně během dne kdykoliv, slavnostní setkání bude v cíli na Konopišti.

"Aby vás nebolely nohy, tak po cestě můžete nasednout na městský turistický ekovláček, který propojuje Benešov a Konopiště a ten vás trošku popoveze. Na Konopiště můžete z Benešova přejet také autem, na kole, ti zdatnější se mohou vydat i příjemnou pěší procházkou," informovala Petra Orsáková.

Na Konopišti potkáte různá zvířátka - pávy v Růžové zahradě nebo daňky, jeleny a muflony v nové lesní obůrce naproti Staré myslivně. Seznámíte se také s medvědem Jiřím. Celá stezka je doplněna kvízy a rébusy a podle správných odpovědí, se na konci v cíli dozvíte, kolik medu jste pro medvěda Jirku nasbírali.

"Na konci čeká na děti ale i poklad, a jak jinak, než tak trochu medový. Kde je ale ukrytý, to je trošku hádanka, více se dozvíte v herním plánu," uvedla Petra Orsáková.

Herní plán (mapu s úkoly) si vyzvedněte v Turistickém informačním centru (TIC) na Masarykově náměstí v Benešově a ten vás celou stezkou provede; v tištěné podobě bude v TIC k dispozici od 5. června. V cíli na Konopišti bude v tento den zahájení doprovodný program určený právě dětem. A protože se partnery tohoto dne stalo i Danone a Pinko, čeká na všechny děti v cíli zdarma jogurt a zmrzlina.



Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.