Přihlásit

Myslivecký gulášek zavoní Liberkem (Rychnovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Nenechte si ujít

Liberk
Červen jako měsíc myslivosti nezůstane v Liberku zapomenut. Sobota totiž bude patřit myslivcům a třetímu ročníku Liberských mysliveckých slavností. Dopoledne se uskuteční soutěž ve vaření pravého mysliveckého guláše, vedle toho budou k vidění práce řezbářů, puškařů a nožířů. Ve 13 hodin se v kostele uskuteční Svatohubertská mše. Pozornost si zaslouží i ukázky troubení na borlice a lesní rohy, nebo koncert dechové hudby Stříbrňanka, která zahraje i na večerní myslivecké zábavě.
Slavnosti "okoření" práce dětí z místní mateřské školky, které malovaly obrázky na téma"Zvířátka v lese". Ředitelka školky Tereza Štěpánová k tomu poznamenala: "Jsme tady obklopeni lesy, spousta rodičů našich dětí je u myslivců, takže jsme se rádi zúčastnili." Na otázku, jak děti hledaly inspiraci na toto téma, odpověděla: "V zimě chodíme krmit zvířátka, nosíme jim třeba žaludy, takže dětem je prostředí lesa blízké. Navštívili jsme i chovatele divokých prasat a jelena." Na závěr s úsměvem dodala: "Mimo to si ve školce někdy také hrajeme na myslivce." Dětské výtvory budou během slavnosti vystaveny a ty nejlepší z nich oceněny.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.