Přihlásit

Výstava trofejí a myslivecký den (Moravskoslezský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Červen je měsíc myslivosti. Dříve se v tomto měsíci pořádala řada akcí určených veřejnosti, zejména dětem a mládeži. V posledních letech akcí ubylo. Přesto najdeme takové, na které stojí vyrazit, kde je nač se dívat, poznat práci a život myslivců, a třeba i ochutnat dobroty z myslivecké kuchyně. O nadcházejícím víkendu stojí za to vyrazit do Staré Vsi nad Ondřejnicí,kde se koná na zámku výstava trofejí a dětských kreseb na téma myslivost. Ve Vrbně pod Pradědem zase tamní myslivci pořádají Letní slunovrat - myslivecký den spojený se střeleckou soutěží. Přesnou mušku mohou změřit nejen myslivci, ale i děti, mládež a dospělí.

Očima dětí
Několikaletou tradici má v Okresním mysliveckém spolku v Ostravě výtvarná soutěž nazvaná Myslivost očima dětí. Letos se sešlo takřka sto výtvarných prací od předškolních dětí až po druhý stupeň základních škol. Odborná komise potom vybrala první tři místa v kategoriích a udělila i dvě čestná uznání. Práce zaslané do soutěže si může veřejnost prohlédnout na výstavě, která je součástí chovatelské přehlídky trofejí na zámku ve Staré Vsi nad Ondřejnicí. Výstava trofejí a výtvarných prací je otevřena v pátek 21. a v sobotu 22. června od 9 do 17 hodin, v neděli 23. června od 9 do 12 hodin. V pátek navíc bude, podle počasí, v okolí zámku dětský den,kdy od 9 hodin budou sokolníci předvádět své umění s dravci. Slavnostní zahájení se koná v 15 hodin, pak vítězové soutěže Myslivost očima dětí převezmou ceny, věnované sponzory. Mimo jiné budou uděleny tři poukázky pro jízdu na koni. Po dobu výstavy jsou připraveny třeba ukázky mysliveckých trubačů a pro děti laserová střelnice. Komu vyhládne, může si vybrat nějakou specialitu z myslivecké kuchyně.

Myslivecký den
U příležitosti června - měsíce myslivosti pořádá Myslivecké sdružení Praděd pro veřejnost Letní slunovrat - myslivecký den. Akce se koná na střelnici ve Vrbně pod Pradědem v okrese Bruntál.
V 11 hodin začíná Veřejný střelecký dvojboj myslivců. Soutěžící čeká střelba z brokovnice a z malorážky. Pokud některý ze zájemců o soutěž dorazí bez svých zbraní, bude si je moci na místě zapůjčit. Ke koupi bude i střelivo. Ve 13 hodin začíná soutěž pro děti, mládež a dospělé ve střelbě ze vzduchovky, malorážky a revolveru Flobert. K ochutnání bude lákat i zde myslivecká kuchyně. Pokud to počasí dovolí, mohou si návštěvníci opéct sami něco dobrého u táboráku.



Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.