Přihlásit

Zlatý double střelců České zbrojovky (Dobrý den s kurýrem)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Tovární střelci České zbrojovky Uherský Brod zazářili na mistrovství Evropy v kombinované střelbě na střelnici v maďarském Sarlospuzsta. V národních barvách vybojovali dvě stříbrné medaile a v konečném účtování týmů přispěli k dvojnásobnému titulu mistra Evropy.
Šampionátu se zúčastnilo 150 střelců ze 17 zemí, v družstvech zápolilo jedenáct výběrů.
"Nové kulovnice České zbrojovky dobyly Evropu. Ve střelecké kombinaci i v kulových disciplínách jsme nenašli přemožitele a obhájili zlaté medaile," rozplýval se Antonín Čech, vedoucí týmu a předseda střelecké komise Českomoravské myslivecké jednoty.
O zlatu rozhodla kulová střelba a hlavně nové kulové speciály s upravenou novou optikou a bezkonkurenčním střelivem. Češi zvítězili s nevídaným náskokem 36 bodů před druhými Švédy. Fantastický výsledek z kulovnice stačil i na triumf v kombinaci, a to s náskokem 22 bodů před Nory.
V jednotlivcích zazářil Martin Šlechta, který v kulových disciplínách skončil druhý se ztrátou jediného bodu na vítěze. Druhý nejcennější kov vystřílel i Jan Buksa mezi veterány.



Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.