Přihlásit

Sovinec na dva dny ovládnou šermíři a sokolníci (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

SOVINEC
Hrad Sovinec láká návštěvníky na další z řady prázdninových historických akcí. Sokolnické a lesnické slavnosti s příznačným názvem Past na medvěda se uskuteční 27. a 28. července.
Bohatý celodenní program začne již těsně před desátou ranní, kdy návštěvníci zhlédnou úvodní povídku V temném lese.
Následovat bude sokolnický výcvik dravců a příjezd hraběcí družiny na hrad. Hlavně děti se mohou těšit na loutkové pohádky O ševci Matesovi, Kašpárek v pekle nebo Perníkové srdce. Šermíři pak sehrají během celého dne hned několik povídek a příběhů. Obdivovat můžete žonglování na chůdách, kejklířskou show či sokolnické lovy atrapy kořisti. Ve 12.10 a v 16.10 hodin proběhnou přílety dravých ptáků. Během akce si budete moci zastřílet z luku, děti si pak zasoutěží v lesnické soutěži. Včelaři, řezbáři a košíkáři se představí se svým řemeslem. Po oba dva dny bude hrad otevřen od 09.15 do 18.15 hodin. Celodenní vstupné na akci činí 110 korun pro dospělé a 90 korun pro mládež od 15 let, studenty a důchodce. Děti od 6 do 14 let zaplatí 60 korun, od 3 do 5 let 30 korun. Děti do 3 let a držitelé průkazu ZTP a ZTP/P mají vstup zdarma. Využít můžete také výhodné rodinné vstupné ve výši 300 korun.



Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.