Přihlásit

Děti se seznámily se žlebskou oborou (Kutnohorský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Žleby
Zastřílet sivoboře z luku? Pokud nejde o pytláka,má takové štěstí jen málokdo. Tuto sobotu si však ve žlebské oboře mohli zastřílet všichni malí i velcí návštěvníci. Nejen lukostřelba byla totiž součástí zábavného programu akce s názvem Den s Lesy ČR.
Bavit se přišly celé rodiny. Speciálně pro děti byla ale připravena naučná trasa, na které poznávaly dřeviny českých lesů, kameny, zvířata, paroží, skládaly skládačky nebo se věnovaly již avizované střelbě z luku nebo ze vzduchovky.
"Všechny stromy jsem nepoznal, ale bavilo mě to. Nejvíc orli, jak lítali na lidi," zhodnotil svou účast Péťa z Čáslavi. Zmínil přitom zlatý hřeb programu, kterým byla ukázka sokolnictví.
Orel mořský, v oboře známý pod jménem Poseidon, sup africký Nelson, nebo káně harrisovo Hary sokolníky nezradili a předvedli dechberoucí leteckou šou.
Kromě dravců si dospělí zřejmě užili hlavně rozšířený okruh do velké obory, kam se běžně návštěvníci nedostanou, a připraveny byly také ukázky lesnické techniky a krmení bílých jelenů.
Obora Žleby je jednou z lokalit, kde je chována vzácná bílá jelení zvěř. Objekt ve správě státního podniku Lesy České republiky má rozlohu 121 hektarů. První zvěř je v oboře chována od roku 1973. V devadesátých letech tam byl založen po Žehušicích druhý chov bílých jelenů v České republice.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.