Přihlásit

Loučeňský zámek brzy ovládne Svatohubertská slavnost (5plus2)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

LOUČEŇ
První listopadový víkend bude na Zámku Loučeň patřit Svatohubertské slavnosti. Návštěvníci se mohou těšit na velký den myslivosti a patrona všech lovců.
Leccos z loveckých tradic zprostředkují již 4. Svatohubertské slavnosti na zámku Loučeň také ženám a dětem. "Z minulých ročníků opakujeme v našem zámeckém parku ty nejosvědčenější programy - tedy sokolnické ukázky, ukázky výcviku loveckých psů a Svatohubertskou mši v zámeckém kostele s troubením na lesní rohy. Své diváky si určitě najde i obřad pasování nových myslivců," informoval manažer zámku Jiří Senohrábek. Tradice myslivosti je v bezprostředním okolí Loučně živá dodnes. V oboře, kde se za Alexandra Thurn-Taxise kolem roku 1900 experimentovalo dokonce i s chovem tak exotických zvířat, jako jsou bizoni, klokani, mary či pštrosi emu, dnes pobíhají hlavně daňci.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.