Přihlásit

Myslivec měl v lese pytlačit, vyšetřuje ho policie (5plus2.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

ČESKÉ BUDĚJOVICE
Ne právě tradiční případ vyšetřují českobudějovičtí kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality. Čtyřiašedesátiletý myslivec se zřejmě rozhodl přivydělat si a na vlastní pěst podle policie střílel a prodával zvířata.

Čtyřiašedesátiletý muž, ačkoliv je členem mysliveckého sdružení, podle policie pytlačil a zvěřinu prodával do výkupny. "Tento týden zahájili policisté trestní stíhání muže, který měl od počátku roku do počátku září nejméně ve dvaceti případech neoprávněně střelit lesní zvěř v honitbě mysliveckého sdružení," uvedl mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura.

Myslivec měl podle kriminalistů střelenou zvěř následně prodat do oficiální výkupny a peníze si nechat. "Vyšetřování prokázalo, že mysliveckému sdružení způsobil škodu za více než 42 tisíc korun," dodal Bajcura s tím, že muži hrozí až dva roky za mřížemi.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.