Přihlásit

V lesích se chystá druhý díl "manévrů" (5plus2.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

První kolo hromadného odstřelu přemnožených divočáků na Mníšecku je minulostí. Kolo druhé vypukne už tuto sobotu.

MNÍŠECKO
Během uplynulých tří týdnů odlovily desítky myslivců v pásu od Vltavy a pražské Zbraslavi až k Dobříši na Příbramsku na dvě stovky kusů černé zvěře.
"Ještě před hromadným odstřelem v sobotu 30. listopadu, na kterém jsme skolili asi 145 kusů, proběhla lokální naháňka, při níž bylo uloveno dalších zhruba 55 zvířat," říká Ladislav Malčánek, místostarosta honebního společenstva Malá Lečice.

Stop divočákům v obcích
Druhé kolo takzvané "koordinované naháňky", jíž se zúčastní přes dvacet mysliveckých spolků a sdružení i desítky dalších dobrovolníků, je na programu v sobotu 14. prosince.
"Před dvěma týdny byli všichni návštěvníci lesa mimořádně ukáznění, myslivci ani policisté neřešili v souvislosti s honem jediný incident," těší sekretáře mníšeckého starosty Miloše Navrátila. "Za to všem velmi děkujeme a zároveň prosíme, aby i druhá velká naháňka proběhla bez sebemenších problémů."
Palposty budou tentokrát v odlišných lokalitách než posledně: nejčerstvější informace budou k dispozici na stránkách mnisek.cz.
"Víme, že v sobotu už podruhé omezíme pohyb lidí po lesích. Jinak to ale nešlo. Většina lovců přes týden pracuje," vysvětluje Zuzana Kuthanová, starostka Čisovic a předsedkyně Mikroregionu Mníšecko, a Miloš Navrátil dodává: "Asi nikdo si nepřeje, aby pravidelně potkával divočáky uprostřed obce nebo na své zahradě."

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.