Přihlásit

Namalují, jak vidí přírodu (Hodonínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Hodonín
Namalovat jelena, lišku nebo třeba myslivce na posedu? Pro děti žádný problém. Do soutěže Okresního mysliveckého spolku v Hodoníně, nazvané Mé toulky za zvěří, se jich každý rok přihlašuje čím dál víc. Svá dílka mohou kreslíři do patnácti let přihlašovat i letos, a to až do konce února.
"Zájem o soutěž každý rok stoupá. Vloni se nám sešlo kolem šesti set padesáti děl. Ta nejlepší poté vybere laická porota. Do hodnocení se ale mohou zapojit i učitelé ze škol. Nehledíme ani tak na výtvarné techniky, jako spíš na pocity, jak se komu obrázek líbí," uvedla k soutěži jednatelka mysliveckého spolku Věra Dufková.
Do soutěže se mohou zapojit děti ze všech škol a školek z Hodonínska. Rozdělená je do čtyř věkových kategorií, pro děti do šesti, od šesti do osmi, od devíti do dvanácti a od dvanácti do patnácti let. Všechny pak myslivci vystavují na tradiční Okresní přehlídce trofejí. Letošní se uskuteční čtvrtého a pátého dubna v Městském kulturním středisku v Kyjově. "Poslední roky se nám daří domluvit s místními mysliveckými sdruženími, která dětem ze škol zajistí odvoz na přehlídku. Například autobusem. My pak malé návštěvníky provedeme a povíme jim něco o myslivosti, aby si nepletly třeba srnčí a jelení zvěř," doplnila záměr akce Dufková.
Podle ní je hlavním cílem soutěže to, aby děti zachytily zážitky získané při svých cestách přírodou nebo při pozorování života zvěře, jež žije v moravské krajině. "Chceme zároveň v dětech podnítit pozitivní vnímání přírody a podpořit tak ekologické cítění a pojetí přírody," dodala Dufková.
Autoři nejlepších kreseb, maleb či grafik převezmou při letošní Okresní přehlídce trofejí ocenění a jejich díla postoupí do celostátního kola soutěže Mé toulky za zvěří.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.