Přihlásit

Myslivecký ples v Tachově se málem nekonal, lidem už se za kulturou moc nechce (Tachovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Tachov
V pátek večer sál kina Mže naplnily střevíčky a vůně jehličí. Konal se zde devátý reprezentační ples Okresního mysliveckého spolku Českomoravské myslivecké jednoty v Tachově.
K tanci zahrála Starovarka Cheb a nenechala parket prázdný. Zařídit ples byla otázka pár dnů. "Když včas zamluvíte kapelu a sál, jde to s organizací rychle," prozradil organizátor akce Pavel Nečas.
Vstupenky byly na ples slosovatelné "Začínáme u bažantů, dále u větší spárkaté zvěře, až k největšímu praseti," informoval.
Jednoho z organizátorů a letitého myslivce Pavla Nečase mrzí, že historie plesů upadá. Málem se letošní ples nekonal: "Nejlepší plesy byly ty první. To zde hrály dokonce kapely dvě a střídaly se. V letošním roce byla málem pauza, protože jsem řekl, že žádný ples dělat nebudeme, protože v loňském roce navštívilo ples sto čtyřicet lidí. V půl druhé ráno jsme si slíbili s lidmi, kteří dnes určitě také přišli, že se tu za rok sejdeme zase. Ale málem se to neuskutečnilo, protože k tomu nebyla ani vůle."


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.