Přihlásit

Rokycanští ochránci zvou za zimujícími opeřenci k Berounce (plzenskenovinky.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Za mořskými orly, ale i dalšími zajímavými opeřenci se vydají rokycanští ochránci přírody v rámci tradiční zimní vycházky zaměřené na pozorování vodních ptáků zimujících na řece Berounce. Ta se v této době stává rájem velkého množství známých i méně známých vodních ptáků.

Akce, která je určena všem zájemcům o ptáky, jejich fotografování či zimní přírodu se uskuteční v sobotu 8. února. Sraz účastníků o tuto unikátní a svým způsobem i nejprestižnější zimní akci rokycanských ochránců přírody je buď v 8.45 hodin před rokycanským vlakovým nádražím nebo v 9.30 hodin před nádražím Českých drah v Plzni - Doubravce. Plzenskenovinky.cz informoval Pavel Moulis předseda ZO ČSOP Rokycany.

Trasa povede od Svatého Jiří k Dolanskému mostu a později na vlak do Chrástu. Vycházka je celodenní a s návratem je počítáno v podvečer. Zajímavá zhruba třinácti kilometrová trasa povede většinou v blízkosti vody a pozornost tedy bude věnována zejména zimujícím vodním ptákům, především pak kormoránům, labutím, kachnám, vzácnějším hoholům a morčákům. Navíc se zde právě v této době zdržují i orli mořští a je velká pravděpodobnost na jejich spatření. Vidět však budeme moci při troše štěstí i další dravce či muflony, kteří se zde také v hojném počtu vyskytují.

Doporučujeme se tedy teple obléci, vzít si pohodlnou obuv a něco na opečení na ohni. Tam i zpět pojedeme vlakem. Možné bude občerstvení v restauraci, které nám ukrátí čekání na vlak. Výhodou bude vlastní dalekohled a určovací klíč, přičemž vycházka bude doplněna výkladem o zdejší fauně.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.