Přihlásit

Myslivci představí trofeje zvěře (Jindřichohradecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Myslivci na Jindřichohradecku vloni ulovili rekordní počet divočáků, a to 5321 kusů. Na druhé straně si oproti předchozímu roku připsali méně ulovené srnčí zvěře. Již zítra si může veřejnost prohlédnout trofeje, které myslivci na Jindřichohradecku ulovili v loňském roce.
Tradiční chovatelská přehlídka trofejí se koná až do 21. dubna v budově okresního mysliveckéhospolku,atovždy od 10 do 17 hodin.
Myslivci na Jindřichohradecku tyto výstavy organizují podle jednatele okresního mysliveckého spolku Pavla Průši bez přerušení od roku 1969, přičemž se nepravidelně konaly již v padesátých letech. Každoročně je na panelech vystaveno 500 kusů srnčích trofejí 2. a 3. věkové třídy, nejméně dvě desítky muflonů a jelenů, kolem 50 až 60 trofejí daňků a pak zbraně černé zvěře a lebky lišek a jezevců.
"Z důvodu nedostatku místa nejsou vystavovány trofeje srnců v první věkové třídě, které byly hodnoceny jako správný odstřel. Trofeje s nesprávným a nerozhodným odstřelem vystaveny jsou," upřesňuje Pavel Průša.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.