Přihlásit

Do Kaplice míří lovecké trofeje z celého okresu (Českokrumlovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kaplice
Neobvyklé výstavní předměty nyní míří do kaplického kulturního domu. Při manipulaci s nimi je třeba zacházet opatrně, aby se nijak nepoškodily. Vyznačují se tím, že většina má paroží různých tvarů a velikostí. Kulturní dům totiž tento týden bude patřit myslivcům, jelikož v něm pořadatelé chystají tradiční přehlídku loveckých trofejí.
"Trofeje z celého okresu se sem pořád svážejí," sdělil včera Lukáš Bodnár, vedoucí kaplického městského odboru životního prostředí a úřadu územního plánování.
Současně došlé lovecké trofeje hodnotí odborná komise a nejvýznamnější oboduje. Tím se bude zabývat až do středy. Poté budou od čtvrtka trofeje v sále kulturního domu zpřístupněny všem zájemcům.
"K vidění budou mimo jiné zajímavé jelení trofeje a tentokrát se na přehlídce jistě projeví zvýšený odstřel muflonů," míní Lukáš Bodnár. "Muflonům se na Kaplicku opravdu daří, při troše štěstí je lidé mohou někde zahlédnout," dodal.
Už loni kaplickou přehlídku doplnily další akce, a sice svod loveckých psů a okresní myslivecký sněm. "To se nám osvědčilo, proto se svod loveckých psů uskuteční opět vedle kulturního domu, a to v sobotu dopoledne. O sobotním odpoledni pak začne okresní myslivecký sněm," upřesnil Lukáš Bodnár.
Návštěvníci se mohou těšit na zhruba tisícovku vystavených trofejí.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.