Přihlásit

Vlka na Českolipsku srazilo auto, bude z něj exponát

Vlk na Českolipsku nepřežil střet s osobním autem. Jednalo se pravděpodobně o mladou samici z kokořínské smečky. Zvíře bude po preparaci použito jako muzejní exponát. Vnitřnosti poslouží k vědeckovýzkumným účelům. K nehodě došlo ve čtvrtek ráno. Řidič vyvázl bez zranění.

Fotografie Policie ČR Fotografie Policie ČR

Nehoda se stala kolem půl sedmé ráno mezi obcemi Dolní Krupá a Kuřívody, kde silnice prochází lesním úsekem.
„Řidič Škody Octavia neměl kvůli krátké vzdálenosti šanci střetu s vlkem zabránit. Muž neutrpěl žádné zranění, škoda na autě byla vyčíslena na asi 20 tisíc korun,“ řekla Novinkám mluvčí policie Ivana Baláková.
Uhynulého vlka od policistů převzali pracovníci Vlastivědného muzea v České Lípě, kteří si ho ponechají jako exponát do své sbírky.


Tělo bude prozkoumáno
Podle zoologa muzea Zdeňka Vitáčka byl sražený vlk s největší pravděpodobností samice dva až čtyři roky stará. „Vnitřnosti budou určeny k vědeckovýzkumným účelů, půjdou na genetické vyšetření, abychom věděli, odkud přišla. Pak také na veterinu, kde se budou zkoumat parazité a podobně,“ řekl Novinkám Vitáček.
Podle něj je možné, že mladá vlčice pochází ze smečky, která se na Kokořínsku vyskytuje již osm let a pochází z Německa.
„Nyní je období, kdy se začnou rodit nová mláďata, takže pár bude vytlačovat odrostlé vlky,“ dodal Vitáček.

Podle novinky.cz, 28. 3. 2019, redakce

Fotografie Policie ČR

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.