Přihlásit

Vlk ve Finsku byl zastřelen poté, co pronásledoval ženu a její dítě

Vlk ve finském městě Kauhajoki následoval ženu, která se vracela domů s dítětem v kočárku a dále se zdržovala kolem domu. Finské úřady situaci vyhodnotily jako ztrátu přirozené plachosti vlka, a tedy jako nebezpečnou pro člověka. Odborníci z finské agentury SRVA proto přistoupili k usmrcení šelmy.

Mapa ukazující polohu Kauhajoki v Jižní Ostrobothnii, Zdroj: Mapy Google Mapa ukazující polohu Kauhajoki v Jižní Ostrobothnii, Zdroj: Mapy Google

K incidentu došlo 5. ledna v jižní Ostrobothnii, přibližně v polovině cesty mezi městy Pori a Vaasa. Podle policie ztratilo zvíře svůj přirozený strach z člověka a následovalo ženu, která vezla kočárek po ulici. Z důvodu veřejné bezpečnosti bylo rozhodnuto šelmu zastřelit.
Za usmrcení vlků nese primární odpovědnost finská agentura SRVA. Její personál byl povolán k zastřelení zvířete. V případě akutního incidentu však může zakročit i policie.
Podle newsnowfinland.fi, 6. 1. 2020, redakce

 

Poslední změna: 15.01.2020 9:09

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.