Logo
Vytisknout stránku

Ve Skotsku hrozí zákaz dovozu a vývozu loveckých trofejí: znamenalo by to zánik 4 tis. pracovních míst

Odbor životního prostředí, potravin a venkova ve Velké Británii zahájil jednání o zákazu dovozu a vývozu loveckých trofejí. Jen ve Skotsku by to znamenalo zánik 4 000 pracovních míst, která jsou závislá na lovu jelenů, a britská ekonomika by přišla o 180 milionů liber ročně. Odborný časopis Fieldsports Journal proto na svém facebookovém profilu vyzval čtenáře, aby napsali dopis ministrovi a požádali ho o zvážení zákazu.

Doporučeno Zdroj fotografie FB Fieldsports Journal Zdroj fotografie FB Fieldsports Journal

Ve Skotsku se ročně střílí přibližně 20 000 jelenů. Většinu z nich loví zahraniční hosté. Pokud by došlo k zákazu vývozu trofejí, nebude možné dále zaměstnávat lovecké průvodce a další personál, který zajišťuje loveckým hostům zázemí.
Odborný časopis Fieldsports Journal proto na svém facebookovém profilu nabádá čtenáře, aby napsali dopis ministrovi a požádali ho o zvážení zákazu vývozu trofejí.

Kontrolovaný lov zajišťuje přežití mnoha živočišným druhům a obživu místním komunitám
Časopis nabídl i vzorový e-mail, který mohou čtenáři pro komunikaci s ministrem využít. Jako argument pro zachování sportovního lovu uvádí množství pracovních míst, které poskytuje, ale i fakt, že díky kontrolovanému lovu je zajištěna ochrana mnoha živočišným druhům nejen ve Skotsku, ale například i v afrických státech: „Sportovní lov je vědecky prokázanou pozitivní složkou moderní ochrany, která poskytuje nespočet pracovních míst ve Velké Británii a v zahraničí. Studie ukazují, že mnoho lovných druhů zvířat by již vymřelo, kdyby nebylo příjmu přímo generovaného jejich lovem,“ argumentuje časopis ve vzorovém e-mailu.
„Zákonodárci, vědci, ochránci přírody i obchodníci by měli spolupracovat na podpoře sportovního lovu, který je trvale udržitelný a poskytuje ekonomický rozvoj pro místní komunity prostřednictvím zachování jejich přírodního dědictví.“
„Sportovní lov je důležitou součástí moderní ochrany. Zákazem dovozu a vývozu loveckých trofejí urychlí Británie konec přírodního světa, jak jej známe,“ shrnuje své obavy autor dopisu.

Podle FB Fieldsports Journal, 10. 11. 2019, redakce

(0 hlasů)
All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.