Přihlásit

V Česku se minimálně na měsíc zastaví pořádání mysliveckých akcí

Kvůli zabránění šíření koronaviru schválila vláda ČR dne 12. března 2020 vyhlášení nouzového stavu na celém území Česka. Nouzový stav byl vyhlášen na dobu 30 dnů. Od 13. března se zakazuje pořádání akcí s účastí přesahující ve stejný čas více než 30 osob. V případě myslivosti to znamená stop pořádání přehlídek trofejí, kynologických a střeleckých akcí apod.

Doporučeno Ilustrační fotografie Pixabay Ilustrační fotografie Pixabay

Zákazy
Od 13. března 2020 od 6:00 se zakazují divadelní, hudební, filmová a další umělecká představení, sportovní, kulturní, náboženské, spolkové, taneční, tradiční a jim podobné akce a jiná shromáždění, výstavy, slavnosti, poutě, přehlídky, ochutnávky, trhy a veletrhy, vzdělávací akce, a to jak veřejné, tak soukromé s účastí přesahující ve stejný čas více než 30 osob. Zákaz platí do odvolání mimořádného opatření. Tento zákaz se nevztahuje na schůze, zasedání a podobné akce ústavních orgánů, orgánů veřejné moci, soudů a jiných veřejných osob, které se konají na základě zákona. Současně se zákaz nevztahuje na pohřby.
S účinností od 13. března 2020 od 20:00 se zakazuje přítomnost veřejnosti v čase mezi 20:00 a 6:00 v provozovnách stravovacích služeb.
Dále se zakazuje od 13. března 2020 od 6:00 činnost provozoven stravovacích služeb umístěných v rámci nákupních center s prodejní plochou přesahující 5000 m2.
Zakazuje se také od 13. března 2020 od 6:00 přítomnost veřejnosti v provozovnách poskytovatelů některých služeb. Jde o posilovny, přírodní a umělá koupaliště, solária, sauny, wellness služby, hudební a společenské kluby, zábavní zařízení, veřejné knihovny a galerie.

Stanovisko ČMMJ
Českomoravská myslivecká jednota upozornila na svých internetových stránkách, že z uvedených důvodů vyplývá, že je třeba odložit, zrušit, či v případě možnosti přizpůsobit:
- kynologické akce,
- střelecké akce,
- výuku a zkoušky v kurzech,
- přehlídky trofejí a
- jakékoli jiné akce,
které by buď počtem účastníků překročily 30 osob nebo se konají v provozovnách poskytovatelů výše jmenovaných služeb, a to nejméně v nadcházejících 30 dnech.
ČMMJ připravuje právní stanovisko k organizaci svých okresních sněmů a doporučení pro další postup.
Z důvodu omezení šíření viru ČMMJ doporučuje zvážit zrušení či odložení také akcí, na něž se zákazy výslovně nevztahují.
Při rozhodování, zda plánovanou akci zrušit, radí zvážit:

  • Bude přítomno více než 30 osob?

- Akci je třeba odložit či zrušit. Pokud by šlo o výuku v kurzu, ČMMJ doporučuje adepty rozdělit na dvě skupiny.

  • Bude se akce konat v některé z provozoven jmenovaných výše?
    - Je třeba zkoumat, zda je daný prostor provozovnou jmenovaného typu.
    - Akci je třeba přemístit jinam, odložit či zrušit.

Podle tiskových zpráv Ministerstva zdravotnictví a ČMMJ ze dne 12. 2. 2020.

Redakce

Poslední změna: 13.03.2020 15:49

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.