Přihlásit

Poslední známý kříženec vlka a psa byl v Německu zastřelen

O víkendu byl uloven poslední ze čtyř známých hybridů vlka v německém Durynsku. Po dalších dvou křížencích však nejsou žádné stopy.

Ilustrační fotografie Jaroslav Vogeltanz Ilustrační fotografie Jaroslav Vogeltanz

V roce 2017 se v oblasti vojenského výcvikového prostoru Ohrdruf v Durynsku usadila vlčice, která se spářila s labradorem a vrhla šest mláďat. Podle nařízení vrchního orgánu ochrany přírody měli být všichni kříženci zastřeleni.
Výskyt dvou ze šesti kříženců je neznámý. Poslední ze čtyř pravidelně sledovaných hybridů byl samec, který byl často pozorován v přítomnosti matky.

Vlčice má být monitorována
Podle Senckenbergova institutu jsou kříženci z Ohrdruf jedinými hybridy vlka v Německu. Durynským myslivcům bylo zakázáno lovit, aby mohl být poslední kříženec nerušeně zastřelen.
Ministerstvo životního prostředí ve své tiskové zprávě uvádí, že neposkytne podrobnosti o lovcích z důvodů ochrany soukromí. Matka kříženců má být odchycena, aby mohl být sledován její pohyb. Pokusy o odchyt však dosud selhaly.
Podle jagderleben.de, 16. 4. 2019, redakce

Poslední změna: 16.04.2019 13:39

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.