Přihlásit

Itálie: Plán péče o vlka se ocitl na mrtvém bodě

Hospodaření s vlkem se v Itálii dostalo do slepé uličky. Zatímco plán péče o vlka dřímá 17 let v zásuvkách ministerstva životního prostředí, počet vlků v zemi se rozrostl na 2000 a množství úhynů vlků způsobených člověkem vzrostlo na 300.

Ilustrační fotografie Pixabay Ilustrační fotografie Pixabay

Takový závěr odprezentoval Dr. Benedikt Terzer, advokát jihotyrolského mysliveckého svazu. Trvá na tom, že italská vláda využívá všech svých zákonodárných pravomocí k prosazení plné ochrany vlka.
Vzhledem k tomu, že některé provincie si stanovily podmínku, že je možná určitá redukce početnosti vlků, nemůže být plán péče přijat. Aby nedošlo ke stagnaci, vydaly autonomní oblasti Trento a Bolzano své vlastní zemské zákony, kterými se provádí článek 16 směrnice o stanovištích, týkající se možnosti lovu. Zákony byly napadeny přímou ústavní žalobou.


Podle wildundhund.de, 15. 4. 2019, redakce

Poslední změna: 17.04.2019 9:28

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.