Přihlásit

Doba lovu vlků byla v Šlesvicku-Holštýnsku prodloužena

Německá spolková země Šlesvicko-Holštýnsko prodloužila povolení lovu „problematických“ vlků o čtyři týdny. Na pomoc možná přizve i místní myslivce.

Ilustrační fotografie Jaroslav Vogeltanz Ilustrační fotografie Jaroslav Vogeltanz

Původně měl být lov nezvykle se chovajících vlků ukončen 28. února. Ministr životního prostředí Šlesvicka-Holštýnska Jan Philipp Albrecht oznámil, že bude povolení v okrese Pinneberg (20 km severozápadně od Hamburgu) prodlouženo. Vyplývá to z tiskové zprávy ministerstva.
V současné době je lovem vlka pověřena nespecifikovaná skupina „osvědčených profesionálů“. Ministerstvo podporuje tuto akci potřebnými technologiemi, jako jsou fotopasti. Mluvčí ministerstva řekl redaktorům: „Pokud budou moci specialisté dělat svou práci v klidu, očekáváme rychlý úspěch.“ Když se odstřel nezdaří, mohou být lovem pověřeni i místní myslivci.

Důraz kladou na preventivní opatření
V Šlesvicku-Holštýnsku budou od 15. března vyhlášeny tzv. Oblasti prevence. Ministerstvo životního prostředí podporuje vhodná preventivní opatření pro ochranu stád hospodářských zvířat, jako jsou ploty a pastevečtí psi. Náhrady za zvířata zabitá vlkem se proplácejí pouze na základě důkazu o dostatečných ochranných opatřeních. Navíc budou kompenzace vypláceny v první řadě farmám s více než 500 samičími zvířaty.
Podle jagderleben.de, 1. 3. 2019, redakce

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.