Přihlásit

Anglie: Aktivisté vypustili 5000 bažantů z farmy

Aktivisté za práva zvířat pustili na svobodu téměř 5000 bažantů z farmy ve městě Chilmark na jihozápadě Anglie. Podobných případů se v zemi objevilo více. Aliance pro venkov vydala varování, že farmy jsou napadány extrémistickými bojovníky za práva zvířat.

Doporučeno Ilustrační fotografie Pixabay Ilustrační fotografie Pixabay

K incidentu došlo v pondělí 18. března. Ve stejný den se podobný případ stal i na farmě v Cornwall. Členové Hnutí za svobodu zvířat, které za čin nese zodpovědnost, tentokrát propustili asi 1000 ptáků.
Policie oba případy vyšetřuje, zatím nebyl nikdo zatčen.
„Zatímco bojovníci za práva zvířat věří, že zachraňují zvířata bez vyhovující potravy a přístřeší, ve skutečnosti vážně ohrožují blahobyt bažantů,“ prohlásila Aliance pro venkov. „Kromě toho tím, že osvobozují takové množství ptáků najednou, zvyšují možnost lokálního poškození životního prostředí.“
Incidentům předcházel vpád přibližně 200 veganských aktivistů z celé Británie na prasečí farmu v Lincolnshire. Cílem protestujících bylo „poukázat na velkofarmové chovy.“ Na místě zůstali osm hodin. Asi 100 z nich bylo v kotcích pro prasata a dalších 100 na silnici.
Majitelka farmy prohlásila, že následkem jejich útoku byl úhyn dvou selat a poškození chléva.
Podle www.farminguk.com, 25. 3. 2019, redakce

Poslední změna: 27.03.2019 8:32

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.