Přihlásit

Krmivo pro zvěř z prezidentské obory chrání moderní seník (tiskovky.info)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Opatov/Lány (4. listopadu 2011)
Myslivost není spojena jen s lovem a trofejemi, ale především s péčí o zvěř. Tu nezanedbává ani Lesní správa Lány, která zabezpečuje služby spojené s myslivostí pro prezidenta republiky a jeho hosty. Tento podzim prezidentská kancelář nechala postavit prostřednictvím Lesní správy Lány moderní seník pro uložení zásob. Výstavbu montované haly zabezpečila ryze česká společnost POLAK CZ, s.r.o.
"Montovaná konstrukce má tvar obráceného písmene U. Klene se nad prostorem o rozměrech pětadvacet krát třicet šest metrů. Nejnižší světlá výška haly je tři a půl metru, což vyhovuje pohodlné manipulaci s uskladněným materiálem. Na první pohled zaujme barevnost haly, která ladí s okolním prostředím Chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko. Opláštění z technické textilie je v odstínu hnědé barvy. Střechu doplňují šedé pásy, jež umožňují dostatečnou prostupnost denního světla," sdělil podrobnosti Lukáš Kudrna ze společnosti POLAK CZ, s.r.o.
Nová skladovací hala v říjnu doplnila zázemí letního sídla prezidenta České republiky a díky ní budou počínaje touto zimou bezpečně chráněny zásoby krmiva pro zvěř, jež čítá srnce, jeleny, daňky, muflony, japonské jeleny sika nebo divoká prasata či bažanty.

Poznámka:
Firma POLAK CZ s.r.o. se sídlem v Opatově v Pardubickém kraji je předním českým výrobcem montovaných hal v České republice. Montované haly staví i v dalších evropských zemích. Specializuje se na lehké montované haly využívané jako sklady, montované haly určené pro výrobu v průmyslu a zemědělství, montované haly sloužící jako jízdárny, sportovní haly (tenisové haly ap.), montované haly fungující jako zastřešení, garáže a parkovací plochy, montované haly Euro S -sloužící jako výrobní haly nebo administrativní budovy a montované haly Euro S pro prodejní objekty, garáže strojů a vozidel. Vývoj a vlastní výroba montovaných hal probíhá v nových moderních výrobních halách v Dětřichově u Svitav. Více na www.haly-polak.cz.
Kontakt pro novináře: Pavel Bárta, vedoucí obchodu divize HALY, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel.: 737287816

Lesní správa Lány (LSL), příspěvková organizace, Kanceláře prezidenta republiky, obhospodařuje 5 689 ha lesní půdy, 74 ha orné půdy, pastvin a luk, 24 ha rybníků a ostatních vodních ploch a 4 ha zastavěné plochy. Téměř celá obhospodařovaná plocha se nachází v Chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko. Součástí celku je Lánská obora o výměře 3 005 ha a samostatná bažantnice Amálie o výměře přes 500 ha.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.