Přihlásit

Šindelovský zámeček je už roky na prodej (Sokolovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Už roky je na prodej historický zámek Favorit v Šindelové na Sokolovsku. Ten byl postaven v osmnáctém století jako letní sídlo Nosticů. Podle Jiřího Riegela, správce zámečku, který je veřejnosti naprosto nepřístupný, cena nemovitosti kolísá. Na realitních serverech se nabízí až za 60 milionů korun. Podle informací Deníku má vlastník nyní několik vážných zájemců.
Místní doufají, že ho získá někdo, kdo ho opět zpřístupní i turistům. "Pamatuji si na dobu ze začátku devadesátých let, kdy tam fungovala restaurace a konaly se tam svatby. Zámeček je ale v soukromých rukou, a tak do jeho provozu a budoucnosti bohužel nemůžeme zasahovat, i když je jednou z dominant obce," řekl šindelovský zastupitel Rudolf Kovařík.
A jak zámeček určený k rekonstrukci vypadá? V hlavní budově jsou společenské místnosti, ubytovací apartmá, kuchyně a také vinárna. Do ubytovacích prostor se vejde až sto hostů. Zámek se rozkládá na 2,5 ha pozemků. Nechybí správcovské zázemí, ubytování pro personál nebo třeba fořtovna a dřevěná jednolodní kaple se šindelovou střechou a štítem se zvoničkou, zasvěcená sv. Hubertovi.
Poslední úpravy zámečku přitom proběhly v letech 1970 až 89. Vroce 1995 se obnovy dočkalo například sociální zázemí. Jaký bude přesný osud zámečku, se Deníku nepodařilo zjistit. Jeho majitelé žijí v zahraničí a prodej zprostředkovávají realitní kanceláře. "Věděli jsme už v minulosti o několika zájemcích, ale prý obchod vždy ztroskotal, tak snad to třeba nyní vyjde," uzavřel Kovařík.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.