Přihlásit

Rarity i unikáty mezi trofejemi zvěře jsou k vidění v Hartmanicích (Klatovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Uplynulý víkend patřil v Hartmanicích Mysliveckým slavnostem, které odstartoval v hotelu Vintíř seminář na téma problematika spárkaté zvěře v česko­bavorském příhraničí.
V sobotu pak byla zahájena chovatelská přehlídka trofejí okresu Klatovy.
"Jde o přehlídku trofejí zvěře ulovené v okrese Klatovy v roce 2011. Příznivci myslivosti tu až do 15. července mohou obdivovat 1129 trofejí srnce, 76 trofejí jelena, 47 trofejí daňka, 12 trofejí muflona, 10 kňoura a 3 trofeje jelena siky. Jsou tu vystaveny i lebky šelem jako lišek a jezevců," popisuje výstavu jednatel Českomoravské myslivecké jednoty Okresního mysliveckého spolku v Klatovech Pavel Martin.
V kulturním domě v Hartmanicích jsou k vidění i raritní trofeje. "To jsou kousky s různým mechanickým poškozením, které je obvyklé zejména u srnčí zvěře. Na výstavě jsou ale i trofeje význačné, které splňují předepsaná kritéria pro udělení medaile," dodal Martin.
Myslivci se do Hartmanic sjeli nejen z okresu Klatovy, k vidění zde byli nimrodi z Domažlicka, Plzeňska, Rokycanska, ale i z jižních Čech.
"Je to takové společenské setkání, kde se lidé sejdou, vymění si zkušenosti a poznatky. Každý rok je tato akce v jiném městě či obci," říká starosta Hartmanic Jiří Jukl. Chovatelská přehlídka trofejí v prostorách nově zrekonstruovaného kulturního domu bude pro veřejnost otevřena do 15. července denně od 10 do 19 hodin.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.