Přihlásit

Myslivci lákali na zvěřinu i hudbu (Svitavský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Pytlácká noc v Chornicích přiláká každý rok spoustu lidí. I letos našli zábavu a zvěřinové dobroty.
Návštěvníky chorničtí myslivci nalákali na řadu zajímavých atrakcí. "Připravili jsme pro ně seskok parašutistů, vrtulník pro děti, šermířské zápasy a další," uvedl za pořadatele Roman Vodák. Při sestavování programu se nezaměřují jen na určitou věkovou skupinu. "Vybrali jsme program pro všechny věkové kategorie, od nejmenších dětí až po důchodce," řekl Roman Vodák. Mladé lákala také diskotéka a hudební kapely. "Těším se na Stracené ráj, Defekt a 2,5 promile," svěřil se jedenáctiletý Matěj.
Lidé si na Pytlácké noci pochutnávali na zvěřině. Myslivci dopředu počítali s velkou účastí. "Připravili jsme zhruba šest set porcí zvěřinových specialit, jako je kančí guláš a řízky. Ještě dva dny před Pytláckou nocí jsem trávil večery na čekané. Podařilo se mi ulovit divočáka, ze kterého dnes servírujeme jídlo," uvedl Roman Havlíček z mysliveckého sdružení Jezevec. Výtěžek z akce jim pomáhá financovat náklady na krmení a přeléčování lesní zvěře.
Každý rok myslivci spolupracují s obcí. "Trochu je podpoříme finančně, poskytujeme prostory. Podařilo se nám zajistit stálou podporu z Mikroregionu Moravskotřebovsko a Jevíčsko," sdělil starosta Chornice Jiří Smékal. Myslivci za to pomáhají s úklidem vesnice.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.