Přihlásit

Příměstské tábory jdou ruku v ruce s příměstskou honitbou (Karlovarský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Děti se zde naučí poznávat přírodu svého okolí i jak o ni pečovat. Nechybí ani názorné ukázky

Karlovarsko ­
Příměstskou honitbou je na Karlovarsku bezesporu myslivecký revír Děpoltovice. Jeho jižní hranici tvoří Dalovice a dále části města Karlovy Vary, jako jsou Bohatice, Rybáře, Dvory a Stará Role. Aprávě zde, v honitbě Děpoltovice, se sešly děti z příměstských táborů organizovaných Domem dětí a mládeže Nová Role a Karlovy Vary.
"Děti vyrazily po pěší procházce z Nové Role přes lesy a od Staré Role přes les ve vlastnictví Lesů České republiky dorazily na společné místo za obcí Mezirolí. Zde jsme pro ně společně s dalšími myslivci připravili zajímavý program," uvedl Petr Dolejš, myslivecký hospodář.
"Účastníci absolvovali dlouhou cestu, na které se seznamovali s lesními porosty a zvířenou v lesech žijící. Po této procházce přišlo vhod malé občerstvení v podobě vydatné a chutné svačiny od Jaroslava Švejdara, Pavlíny Joo, Anny Cineggrové a Vladimíra Dolejšího, kteří také dětem při svačině asistovali, a za to jim patří velké díky," dodal Dolejš. "Slavnostní nástup před zahájením hlavního programu odtroubil na lesnici mladý myslivec Jan Rohla. O myslivecké kynologii následně dětem vyprávěl a názorně předváděl se svým malým münstrlandem přítel Petr Joo, který také předvedl ukázky napodobování hlasů zvěře. Jeho ukázky byly tak věrohodné, že při napodobování zpěvu skřivana se rozezpívali hned tři skřivánci v blízkém okolí," pokračoval s úsměvem Dolejš.
"Přítomný myslivec Petr Polívka si pak dále s dětmi povídal o zvěři žijící v naší přírodě, jejích potřebách a nárocích na spokojený život. Na řadě preparovaných kousků, které myslivci přivezli s sebou, ukazoval, jak která zvěř vypadá a kde se s ní mohou setkat. Na závěr společného setkání přítomní vedoucí příměstských táborů vytipovali z každého DDM tři nejaktivnější děti, které prokázaly největší zájem a znalosti dané problematiky, a myslivec Ladislav Cinegr je pasoval na Znalce krušnohorské fauny a flory," doplnil Dolejš.
"Myslím si, že jsme dětem pomohli prohloubit si znalosti o přírodě a pobytu v ní. Celý den se všem moc líbil a v odpoledních hodinách se vrátily plné dojmů a nových poznatků do svých domovů. Také bych chtěl poděkovat sponzorům za podporu dobré akce a svým kolegům myslivcům za jejich čas věnovaný celé akci," dokončil Petr Dolejš.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.