Přihlásit

Sokolníci předvedou své opeřence na hradě (Krnovské noviny)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Na hradě Sovinci se stále něco děje. Důkazem je další z prázdninových víkendových akcí, tentokrát nazvaná Past na medvěda. Jako sokolnické a lesnické slavnosti se tato akce na Sovinci uskuteční od soboty 4. do neděle 5. srpna.

Sedmnáctý ročník lesnických a sokolnických slavností na Sovinci je první srpnovou historickou akcí s celodenním programem. Příchozí se mohou těšit na ukázky výcviku a příletů dravých ptáků, ukázky včelařského, košíkářského a řezbářského řemesla, na šermířské příběhy a loutkové pohádky. Hrad je po oba dny otevřen od 9.10 do 18 hodin.
První divadelní představení začíná již v 9.45 hodin a jde o valašskou baladu s názvem Pověsti zbojnické. Poté rytíř Kobylka svolá lesníky svých panství, sokolnické slavnosti zahájí sokolník Vítek. Ten spolu s kolegou Montim představí ukázky lovu atrapy kořisti s dravými ptáky. Vystoupení připravili také šermíři, hudebníci a loutkoherci Špinavci, Taurus, Bodi, Rabussa, na programu je rovněž kejklířská show na chůdách či kejklířský program plný žonglování.
Dospělí zaplatí za celodenní vstup na akci sto korun, mládež do 15 let, důchodci a studenti s průkazem o dvacet korun méně.
Děti do 14 let platí 55 korun a děti do pěti let 25 korun. Děti do tří let a držitelé průkazu ZTP a ZTP/P neplatí nic. Výhodné je i rodinné vstupné ve výši 290 korun.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.