Přihlásit

Kdosi rozebírá vraky a zbytky vozí do lesa (Horácké noviny)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Třebenice
Na Třebíčsku s největší pravděpodobností existuje skupina lidí, která možná legálně, možná nelegálně rozebírá staré autovraky. Co může, to prodá, co je k ničemu, vyveze do lesa. Naposledy se taková černá skládka, a ne jedna, objevila u Třebenic. Podobné problémy ovšem řeší i na Moravskobudějovicku. Zbytky ze Škody Favorit našli třebeničtí myslivci v seníku v lese Kozina směrem ke Slavičkám. "Urazil zámek a nasypal to na seno," ukazuje nám šéf mysliveckého sdružení Vlastimil Fiala. Další zbytky, tentokrát z forda, našli myslivci v několika pytlích o kus dál. "Kdoví kde ještě mohou být další věci," uvažuje Vlastimil Fiala.
Kdy k celé věci došlo, se dá jen odhadovat. Myslivci navezli seno do seníku zhruba před jedním a půl měsícem a nebýt toho, že jeden z nich si náhodou všiml porušeného zámku u boudy, zjistili by to až na začátku zimy.
Myslivci celý případ ohlásili policii. Informaci nám potvrdila i tisková mluvčí Policie České republiky v Třebíči Marcela Lavická.
Policie místo prohlédla a zdokumentovala. Podle našich informací se jim nějaké stopy podařilo zajistit. "Celá věc je kvalifi kovaná jako přestupek na úseku životního prostředí a pachateli hrozí pokuta až do výše deseti tisíc korun," uvedla Marcela Lavická.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.