Přihlásit

Hradec Králové: Městské lesy zvou opět po roce na Den lesní techniky (parlamentnilisty.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Nejen dravci či ukázky loveckých trofejí, ale hlavně přehlídka lesní techniky použité při likvidaci letošní lesní kalamity a další nevšední zajímavosti budou čekat na děti i dospělé 22. září od deseti hodin dopoledne do čtvrté odpolední na Mazurových chalupách. Program gastronomicky zpestří grilovaní kapři či gulášek z hradecké zvěřiny.

Den lesní techniky nabídne návštěvníkům kromě lesnických strojů a těžební techniky použité při odstraňování kalamity také ukázky řezbářských dovedností s pilou či uměleckého kovářství. Samozřejmostí nejen pro děti bude přehlídka lesní pedagogiky. Program bude obohacen exhibicí dobových zbraní a výcvikem v podání spolku vojenské historie Brakýři.

Doprava bude zajištěna kyvadlově autobusy od parkoviště u lesního hřbitova na Mazurovy chalupy. Návštěvníci se však mohou dopravit k Mazurovým chalupám po své vlastní ose pěšky či na kole. "Hlavní páteřní trasy, které mohou pěší či cyklisté k dopravě na místo využít, jsou již otevřené a relativně bezpečné," popisuje možnosti dopravy Milan Zerzán, ředitel Městských lesů Hradec Králové.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.