Přihlásit

Pokud si prodloužení zbrojního pasu zařídíte včas, můžete ušetřit dvě stovky z poplatku (Příbramský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Příbramsko
S blížícím se obdobím honů by si nejen myslivci, ale i ostatní držitelé zbrojních průkazů, měli překontrolovat platnost dokladů. Jinak jim hrozí pokuty a jiné nepříjemnosti.
"V případě propadnutí platnosti se majitel vystavuje nepříjemnostem, jako je opětovné skládání zkoušek odborné způsobilosti, odevzdání zbraní, finanční postih a podobně," upozorňuje mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.
Žádost o prodloužení zbrojního průkazu je nutno podat nejpozději dva měsíce před skončením jeho platnosti. V tomto případě může příslušný útvar policie snížit poplatek na 300 korun bez přihlédnutí ke skupinám rozsahu oprávnění, to znamená celkově tři sta korun za celou žádost. "Pokud nebude dodržena dvouměsíční lhůta, činí pak správní poplatek 500 korun již za každou skupinu zbrojního průkazu," dodává mluvčí.
K vyplněné a podepsané žádosti na předepsaném tiskopisu je nutno doložit i posudek o zdravotní způsobilosti od praktického lékaře, kde bude uvedeno, pro jaké skupiny oprávnění se vydává, datum, razítko a podpis lékaře, posudek nesmí být starší tří měsíců. Dále je nutno přinést dvě fotografie, u skupiny C platný lovecký lístek. Poplatek se hradí v přinesených kolcích, policie je k dispozici nemá.
Oddělení pro zbraně a bezpečnostní materiál sídlí v Žežické ulici čp. 498 na Zdaboři v Příbrami, v přízemí budovy č. 18, tel. 974 879 471­3.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.