Přihlásit

Klášter v pátek obsadí příznivci myslivosti (Písecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Milevsko – Páteční státní svátek bude v Milevsku patřit mysliveckým slavnostem – dnu sv. Huberta. Na návštěvníky čeká celodenní program v areálu premonstrátského kláštera zakončený ohňostrojem. Připravena bude střelecká soutěž, výstava psů, dostihy chrtů nebo vábení jelenů. Program začíná v devět hodin střeleckou soutěží v malorážkovém čtyřboji O pohár starosty města Milevska. Ve tři čtvrtě na devět se zájemci budou moci vydat na výstavu psů, kde budou například k vidění plemena bretaňský ohař, francouzský ohař, italský spinone nebo italský krátkosrstý ohař.

Na desátou hodinu bude připraveno vystoupení šermířské a divadelní společnosti. Slavnostní zahájení mysliveckých slavnostní připravili organizátoři, kterými jsou Okresní myslivecký spolek Písek, město Milevsko, premonstrátský klášter a Řád sv. Huberta, na 12.15 hodin na nádvoří kláštera.

V jednu hodinu odpoledne začne přehlídka plemen loveckých psů. Na ukázku dostihů chrtů se návštěvníci mohou těšit v 15 hodin. O dvě hodiny později začnou dostihy chrtů. Dalším bodem programu bude od 17 hodin vábení jelenů, ukázku předvedou Jaroslav Procházka a František Pavlíček. Po svatohubertské zpívané a troubené mši, která začíná v 18 hodin, bude ohňostroj.

Doprovodný program nabídne ukázku práce sokolníků a starých řemesel nebo soutěž pro páťáky v přírodovědných znalostech.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.