Přihlásit

Na jihu Sibiře postavili hlídky proti hladovým medvědům (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Moskva 26. září (ČTK) - Dobrovolné hlídky proti vyhladovělým medvědům napadajícím občany dnes začaly střežit ulice jihosibiřského města Bratsk. Medvědi zatím zabíjeli jen hospodářská zvířata, přesto se myslivci rozhodli, že budou obyvatele města chránit. V Bratsku byl letos výskyt medvěda v ulicích nahlášen už více než stokrát.

Hned první den služby musela hlídka zasahovat ve čtvrti, kde medvěd zabil dva psy. Dříve v Bratsku zneškodnili už tři medvědy: jeden ohrožoval dětský tábor, jiný se vrhnul pod kola automobilu dopravní policie a třetí rozsápal sedm telat a dvě krávy. Hlídky prý budou fungovat, dokud příslušné úřady nezasáhnou samy.

Medvědi mají po suchém létě a častých požárech hlad. V uplynulých měsících nenastřádali dostatečné tukové zásoby a snaží se to před zimou dohnat.

Agentura ITAR-TASS informovala i o řádění medvědů v sibiřském Krasnojarském kraji. Medvěd tam opakovaně napadal základnu u ropného naleziště a zabil dokonce jednoho z geologů. V kraji byl medvěd v blízkosti lidských obydlí spatřen letos padesátkrát.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.