Přihlásit

Ozvěny lesních rohů při setkání sokolníků (Hradecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jubilejní 45. ročník Mezinárodního setkání sokolníků se uskuteční od 11. do 13. října na nádvoří Státního zámku v Opočně.
Tradiční sokolnická akce evropského významu. Na programu jsou ranní nástupy účastníků a večerní výřady ulovené zvěře na nádvoří zámku, ukázky lovu s dravci pro veřejnost, lovecké fanfáry. Bezbariérový vstup. Akce je vhodná pro děti.
Vstup na akci povolen i se zvířaty.
Vstup zdarma.
Loňského ročníku mezinárodního sokolnického setkání se zúčastnilo na dvě stě sokolníků, zhruba polovina z nich se svými svěřenci. K vidění byli zejména orel skalní, sokol stěhovavý, raroh velký, raroh lovecký, káně Harrisova a řada kříženců.
Za zvuku loveckých fanfár byla každý večer na zámeckém nádvoří vzdávána pocta ulovené zvěři. Celkem úlovek činil osmdesát kusů, zejména bažantů a zajíců, nechyběla ani zvěř srnčí.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.