Přihlásit

Možná překážka pro potenciální šílené střelce? Přitvrzující zákon o zbraních je ve Sněmovně ve třetím čtení (ekonomickydenik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Centrální evidence zbraní, hlášení hromadného nákupu zbraní. To jsou jen některé změny, které přináší zákony o munici a zbraních a střelivu, které jsou ve finálním hlasování v Poslanecké sněmovně. Ve třetím čtení zákona o zbraních a střelivu lze očekávat napjatou atmosféru, zejména pod tíhou nejhoršího střeleckého útoku, jaký kdy Česká republika zažila. Útočník v budově pražské filozofické fakulty zabil třináct lidí, jedna oběť se zabila při pádu před jeho útokem, a přes dvacet lidí bylo různě vážně zraněno. Policie by nově mohla poslat držitele zbrojního průkazu na lékařskou prohlídku, měla-li by důvodné podezření, že došlo ke změně jeho zdravotního stavu, jež by mohla způsobit ztrátu zdravotní způsobilosti.

Celý článek najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.