Přihlásit

V Ústrašíně budou soutěžit lovečtí psi (Pelhřimovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Ústrašín
Další padesátku v počtu ročníků Mistrovství Šumavy, soutěže Antonína Pražáka, načnou v sobotu v Ústrašíně dvoučlenná družstva ohařů Jihočeského kraje a - kvůli tradici před vznikem Kraje Vysočina - okresu Pelhřimov.
Jednapadesátý ročník soutěže ohařů, konané pod záštitou starosty Města Pelhřimova Leopolda Bambuly, se po osmi letech znovu uskuteční na Pelhřimovsku. Program začne v 8 hodin ráno.
"Na zajímavou podívanou se mohou těšit myslivci, kynologové a všichni, kdo mají rádi lovecké psy. Na celodenní akci bude zajištěné také občerstvení a večer mistrovství zakončí taneční zábava," zval do Ústrašína předseda Okresního mysliveckého spolku Pelhřimov František Dohnal.
Zakladatelem soutěže, jež se s jediným přerušením koná pravidelně od roku 1961, byl významný jihočeský kynolog Antonín Pražák, který zemřel v roce 1987.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.