Přihlásit

Svatohubertské slavnosti budou také na Hrádku (Hradecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Hrádek u Nechanic
V sobotu 13. října od 13.30 hodin se uskuteční Svatohubertské slavnosti na nádvoří Státního zámku Hrádek u Nechanic. Ve 13.30 hodin se uskuteční zahájení a slavnostní nástup zástupců mysliveckých sdružení.
Od 14 hodin následuje svatohubertská troubená a zpívaná mše. Účinkují soubor lesních rohů z Hradce Králové a Cantus Feminae z Nechanic.
Součástí programu bude prezentace mysliveckých sdružení, propagace projektů Místní akční skupiny Hradecký venkov, ukázky cvičení loveckých psů a dravců. Samozřejmě nebude chybět ani občerstvení. Na zámku Hrádek u Nechanic se natáčely pohádky Princ a Večernice, Anička s lískovými oříšky, Elixír a Halíbela, Fišpánská jablíčka a také slavné celovečerní filmy, televizní inscenace a seriály Atentát, Hotel pro cizince, Kulhavý ďábel, Jana Eyrová, Náhrdelník, Dobrodružství kriminalistiky, Mandragora, Panství, Tmavomodrý svět, Andělská tvář a další. Hrádek u Nechanic byl v roce 2001 prohlášen Národní kulturní památkou.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.