Přihlásit

Lovecké fanfáry budou znít Kunětickou Horou (Hradecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kunětická Hora
V sobotu 6. října a v neděli 7. října se na Státním hradě Kunětická Hora koná akce s názvem "Od parforsních honů k Velké pardubické". Na návštěvníky čekají vystoupení trubačů s výkladem o parforsních honech a vzniku slavných koňských dostihů vždy v 11, 13.15 a 15.30 hodin. Na Kunětické Hoře naleznou zájemci expozici věnovanou právě parforsním honům - přímým předchůdcům slavného dostihového závodu.
Prohlídka hradu dále nabízí mimo jiné rytířský sál, vstup na věž, hradní kapli sv. Kateřiny, sklepní prostory paláce hradu, výstavu pohlednic a fotografií Kunětické Hory z období od konce 19. století po současnost, výstavu "Zločin a trest v českých dějinách" či archeologickou expozici z výzkumů v areálu hradu. V severním křídle paláce sídlí největší drak na našich hradech.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.