Přihlásit

Kynologové a střelci OMS Strakonice soutěžili celý víkend(Strakonický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Strakonice
V neděli 7. října, za deštivého počasí, se konaly barvářské zkoušky loveckých psů, pořádané ČMMJ o.s. OMS Strakonice ve spolupráci s MS Háj Volyně. Sraz účastníků byl na myslivecké chatě v Zechovicích, kde se již tradičně po ránu podávala výborná domácí nudlová polévka, která byla správným základem do nepříznivého počasí. O slavnostní zahájení se opět postaral soubor Pootavských trubačů. Ředitel zkoušek Lubomír Šembera a člen místního mysliveckého sdružení přivítal sbor rozhodčích, vůdce i koronu a popřál účastníkům zdárný průběh zkoušek. Vůdci se svými svěřenci vykonávali zkoušku pod vedením vrchního rozhodčího Karla Uhlíka a jejich výkony posuzovali rozhodčí pro barvářské zkoušky Stanislav Vachta a Jaroslav Košatka, všichni z okresu Strakonice.
Zkoušek se zúčastnili čtyři jezevčíci, jeden jagdteriér a jeden německý krátkosrstý ohař. Čtyři psi obstáli v I. ceně a dva v II. ceně. Vítězem zkoušek se stal František Hrůza z Arnoštky s fenou jezevčíka drsnosrstého GAJOU z Jezevčin. Jako již v minulých letech byly zkoušky ze strany MS Háj Volyně velmi kvalitně připraveny. Poděkování jim patří i za jejich pohostinnost. Po chladném a deštivém dnu, stráveném v honitbě, byl guláš s domácím chlebem naprostý luxus.
Den předtím proběhl 51. ročník Mistrovství Šumavy, soutěž Antonína Pražáka. Jde o meziokresní soutěž dvoučlenných družstev ohařů Jihočeského kraje a Pelhřimova. V tomto roce byl pořadatelem OMS Pelhřimov. OMS Strakonice reprezentovali Jan Kotlík se psem německého krátkosrstého ohaře MEGI od Borovanské tůně a Hynek Tipka se psem českého fouska CAREM z Otmického polesí. V soutěži družstev se naši zástupci umístili na 5. místě z osmi. V jednotlivcích se Jan Kotlík s Megi umístili na 1. místě ze šestnácti účastníků.
O víkendu rovněž proběhl poslední střelecký závod Jihočeského poháru ČMMJ,kde družstvo OMS Strakonice zvítězilo. Tento rok OMS Strakonice reprezentovali Milan Říha, Ladislav Kovařík, Jan Musel, Vojtěch Valenta, Václav Koubek, Radim Kopáček, Stanislav Valenta, Pavel Kopáček, Václav Jelen ml. a Josef Vadlejch. V rámci střelecké soutěže "Jihočeský pohár ČMMJ 2012" proběhlo celkem pět závodů. Do soutěže se započítávají výsledky ze čtyř závodů. Družstva mohou být tří až pětičlenná, na každý závod v jiném složení, a na každém závodě se do celkového hodnocení započítávají pro družstvo tři nejlepší výsledky. V konečném pořadí obsadilo družstvo OMS Strakonice v soutěži družstev 2. místo. Mělo stejný počet bodů jako vítězné družstvo OMS Jindřichův Hradec, ale v rozstřelu jim prvenství uniklo o jeden bod. V jednotlivcích se Milan Říha umístil na 1. místě a Ladislav Kovařík na místě 3.
Chtěla bych touto cestou kynologům a střelcům poděkovat za výbornou reprezentaci našeho OMS a doufejme, že střelcům vydrží dobrá muška i do příštího roku.
Další kynologická akce, podzimní zkoušky ohařů, se konají zítra v honitbě MS Záboří. Zahájení je v 8 hodin v Lažánkách na chatě mysliveckého sdružení. Více na www.myslivost.cz/omsstrakonice.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.