Přihlásit

Myslivci uctili památku svého patrona (Prostějovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Plumlov
Sokolníci, trubači a myslivci s loveckými psy zaplnili o víkendu nádvoří plumlovského zámku, kde se konaly Hubertské oslavy. Tradiční oslavy patrona myslivců zahájili plumlovští trubači z Vojenských lesů a statků. Už před začátkem akce proudily vstupní branou na zámek davy lidí.
"Většina lidí teprve přijde. Je krásné počasí, však jsme se za něho také pořádně modlili," usmála se Kateřina Jenešová z Klubového zařízení Plumlov.
Návštěvníci mohli zhlédnout ukázky vábení zvěře či loveckých signálů, nechyběla ani výstava ptáků a savců střední Evropy či fotografií s mysliveckou tématikou. Pro děti byly připraveny soutěže, skákací hrad nebo projížďky na ponících. Největší zájem však budilo stanoviště sokolníků. "Vozíme jen ptáky, kteří se vyskytují v České republice. Výjimkou je sovice sněžná, která je naším maskotem," řekl sokolník, který ochotně všem odpovídal na zvídavé otázky. A komu během dne vyhládlo, mohl si pochutnat na Klobáse paní Nadlesní či Hubertově guláši.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.