Přihlásit

Evropský festival ptactva se vydařil (Svobodný hlas)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

LENEŠICE
V sobotu 6. října se uskutečnil na okrese Louny po několika letech Evropský festival ptactva. Známost rybníka v Lenešicích přilákala téměř dvacet milovníků ornitologie i z Mostecka, Litvínovska, Litoměřicka a Ústí nad Labem. Kromě vlastního pozorování a sčítání ptactva byly provedeny i ukázky odchytu do sítí. To zaujalo hlavně děti přítomných ornitologů.
Celkem bylo nasčítáno 469 ptáků třiceti druhů. Hlavně počet druhů tak zdůrazňuje výjimečnost této lokality. Kromě běžných druhů byly pozorovány i ty vzácnější jako je například hohol severní, husa velká s mladými, racek bělohlavý a ojediněle vzácný moták lužní. Výjimečnou tečkou pro některé účastníky byl orlovec říční, který se nám předvedl při úspěšném lovu. To, že byla tato akce úspěšná dokládá to, že někteří účastníci se sem chtějí vrátit těsně po výlovu rybníka, kdy zde bude početnost ptáků ještě vyšší.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.