Přihlásit

CANDY se prezentuje na veterinární výstavě VETfair (Hradecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Veterinární výstava VETfair je největší veterinární výstavou v ČR. V Kongresovém centru ALDIS v Hradci Králové se ve dnech 12. a 13.dubna koná již 11. ročník.
Společnost CANDY je tradičním účastníkem VETfairu. Proč se prezentuje tímto způsobem vysvětluje majitelka rodinné firmy ze Sezemic Zdeňka Dvořáková:
"Musíme letos zabojovat jinými metodami, než poklidným posezením a povídáním o novinkách s kolegy veterináři. Musíme potkat každého veterinárního lékaře, každou veterinární techničku a pomoci jim orientovat se ve změnách. Změnili jsme systém rozvozu a doručování zboží, byli jsme přinuceni vystoupit z obvyklé veterinární distribuční sítě, která naše zboží systematicky poškozovala a vytlačovala."

Vyřadili zprostředkovatele
Společnost CANDY, tradiční dodavatel špičkových kvalitních krmiv pro psy a kočky, dodává teď přímo veterinárním lékařům. Za pár měsíců se ukázala výhodnost tohoto postupu pro veterináře, kdy jim zboží dodáváme levněji a zároveň s mnoha akcemi a podporami prodeje. "Toho jsme v minulých letech nemohli dosáhnout při prodeji přes zprostředkovatele. Jejich služba příliš zvyšovala cenu, navíc jsme byli poškozováni manipulacemi s cenami. Distributoři po zkoncentrování trhu přestali pracovat jako velkoobchodní servis, ale jsou dominantními obchodníky se zájmem některé zboží podporovat, jiné poškozovat. Nabídka distributorských služeb se snižuje, celou veterinární obec v podstatě zásobují dvě firmy, navíc mezi sebou úzce spolupracující v cenové politice," vysvětluje Zdeňka Dvořáková.
Změna, kterou CANDY provedla, není úplně ojedinělá. S vyjmutím svých značek z portfolia distributorů pracuje ( pro záchranu svých produktů na trhu) i několik dalších výrobců a dovozců, a to jak krmiv, tak i veterinárních přípravků a léčiv. V situaci, kdy většinu trhu obsluhují dominantní velkoobchodní distributoři prosazující ve vzájemné spolupráci a také společnou cenovou politikou své vlastní značky, nemohou si jinak obchody ani veterinární pracoviště udržovat nezávislost v nákupu a výběru.
Na několika posledních ročnících VETfairu u veterinárních lékařů proběhla anketa, s otázkou, kde a jak nakupují léky pro své ordinace. Každým rokem z výsledných dat mizeli drobnější dodavatelé. Vloni už více než devadesát procent oslovených jmenovalo jen dva velkodistributory, kteří jsou zároveň dovozci mnoha klíčových druhů zboží.

Pestrost nabídky zvolna klesá
Podobná situace jako na veterinární části trhu existuje na celém trhu s krmivy pro zvířata v zájmových chovech. Spotřebujeme jich v České republice neuvěřitelných asi 250 tisíc tun ročně. Pestrost nabídky ve všech cenových a kvalitativních kategoriích klesá. Ke škodě zákazníka mizí před očima nezávislý trh. Nezávislé malé obchody s širokým výběrem zboží z celého světa, provozované nadšenými chovatelskými odborníky, poskytujícími i poradenství, buď zcela mizí, nebo začínají mít úplně shodný sortiment se supermarkety a specializovanými obchodními sítěmi, vlastněnými distributory.
VETfair je jednou z mála příležitostí, kde se veterinární lékaři v celém průřezu všech svých specializací scházejí a kde je možné jim i fyzicky představit novinky. CANDY s kanadskými partnery letos představuje nové krmivo velmi zajímavé pro veterinární ordinace - novou řadu Nutram bez obilí, se speciálními kombinacemi masa, například losos a treska nebo krůta, kachna a kuře. Proč bez obilí? Mezi psy stejně jako v lidské populaci narůstá počet jedinců přecitlivělých až alergických na některé běžné suroviny. Jediným řešením, jak se vyhnout potížím a opakované drahé léčbě, je výběr nedráždivé celoživotní diety z méně obvyklých surovin. Kromě těchto zdravotně problematických strávníků jsou Nutramy krmeni zejména psi a kočky lidí, kteří chtějí i svému zdravému zvířátku prostě jen pořídit to nejlepší, co se dá na světě sehnat. Dovedou spočítat, že nižší spotřebou vysoce stravitelného krmiva dojde nejen k okamžité úspoře při nákupu, ale odpadá i útrata za léky a doplňky. Pes se v dobré kondici dožívá vyššího věku.
Součástí nabídky CANDY pro veterinární a chovatelskou veřejnost jsou výjimečné pamlsky pro zvířata, v kvalitě potravinářské tak vysoké, že je se svými čtyřnohými miláčky může konzumovat celá rodina, od batolat po babičky. Český výrobek CANDIE´S, křehký extrudovaný snack, je v mnoha tvarech a příchutích bezpečným nízkokalorickým doplňkem kterékoliv krmné dávky. Bez obav o narušení léčby může být používán u nejproblematičtějších pacientů. Moderní, nechemizovaná nízkokalorická křupavá pochoutka ve variantách pro všechna zvířátka od koní, drobných přežvýkavců, přes psy až po hlodavce či papoušky, je oblíbeným pamlskem, pohotovou svačinkou i vhodným doplňkem jakékoliv krmné dávky.
CANDY spolupracuje s veterinárními lékaři, kteří jsou klíčovými poradci pro majitele zvířátek při výběru vhodného krmiva. Špičkoví veterinární odborníci dokonce často léčí bez injekční jehly s drahým farmakem - umí vybrat takovou krmnou dávku, aby se organismus zvířete se svými problémy vypořádal kvalitní dietou.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.