Přihlásit

Zastaví se i vzácní ptáci (5plus2)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V rámci Festivalu ptactva pořádají ornitologové vycházky pro veřejnost do nejatraktivnějších lokalit na Přerovsku a Hranicku. Jedna vycházka bude v okolí tovačovských rybníků, druhá pak na rybnících v Choryni a v Hustopečích nad Bečvou. Uskuteční se v sobotu 5. října.
"K vidění budou i vzácné severské druhy ptáků, které se u nás zastavují pouze krátce v rámci odpočinku při migraci do svých zimovišť v jižní Evropě a Africe. Lidé je budou moci pozorovat pomocí kvalitních stativových dalekohledů," informoval ornitolog Adolf Goebel.
Tuto exkurzi na Tovačovských rybnících povedou ornitologové Adolf Goebel a Jiří Šafránek. Sraz zájemců bude 5. října v 7.45 hodin u sádek v Tovačově. Exkurze se zastaví na Křenovském rybníce. Dále bude pokračovat na Hradeckém rybníce. Zájemci se mohou k exkurzi připojit i kdykoli později přímo na hrázi rybníka. Mimo obvyklých druhů se dá předpokládat přítomnost tažných druhů putujících do svých zimovišť.
Ti, kteří chtějí sledovat ptactvo na Choryňských a Hustopečských rybnících, mají sraz 5. října v osm ráno ve Lhotce nad Bečvou u vlakového nádraží. Odtud se zájemci pod vedením ornitologů Karla Pavelky, Jaroslava Kolečka a Lenky Šimurdové přesunou pěšky přes les Obora, Choryňské a Hustopečské rybníky. Účastníci budou moci pozorovat ptáky, zaposlouchat se do hlasových nahrávek, uvidí odchyt a kroužkování ptáků.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.