Přihlásit

Zástupci ČMMJ jednali o další spolupráci s Bavorským mysliveckým svazem v Mnichově (Písecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Písek
Tak jako i v několika předešlých letech měli zástupci ČMMJ v roce 2014 možnost přijmout čestné pozvání přátel z Bavorského mysliveckého svazu na slavnostní recepci BJV ­Empfangsjahr 2014. Společenská akce se již tradičně konala na konci ledna v prostorách slavnostního sálu Löwenbräukeller.
Za českou stranu přijali osobní pozvání: člen myslivecké rady ČMMJ Roman Urbanec, předseda OMS ČMMJ Písek Jan Matulka, představitel Středoevropského institutu ekologie zvěře Brno­-Vídeň­-Nitra Miroslav Vodňanský a za Jihočeskou společnost pro ochranu přírody a myslivost o.p.s. Vilém Bárta.
Slavnostního večera se zúčastnilo cca 1400 čestných hostů z různých zemí. Mezi přítomnými bylo mimo jiné i 70 poslanců z evropského parlamentu, Bavorského parlamentu a Spolkového německého parlamentu. Dále byli přítomni i zástupci bavorské vlády, církví i univerzit.
Druhý den se konala pod záštitou Jürgena Vockeho, prezidenta Bavorského mysliveckého svazu, společná snídaně zástupců Bavorska, ČR, Rakouska, Saska a dalších zemí. Diskutovány byly zejména otázky možných změn mysliveckého zákona vč. eventuálních dopadů, důsledky současné agrární politiky na stavy drobné zvěře, veterinární problematika, situace extrémních stavů černé zvěře či další vývoj myslivecké organizace a rozšíření členské základny. V rámci společných rozhovorů byla řešena i pokračující spolupráce jihočeských a bavorských myslivců. Obě partnerské organizace (Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost o.p.s. - sdružující všech 7 OMS Jihočeského kraje a Bavorský myslivecký svaz) započaly od 1. ledna realizovat v pořadí již 3. společný projekt příhraniční spolupráce s názvem Aktivní podpora ochrany spotřebitele v Bavorsku a ČR. Projekt podpořený z prostředků Operačního programu Evropské územní spolupráce Cíl3 ČR­ - Bavorsko je zaměřen na řešení otázek veterinární problematiky v sousedních příhraničních oblastech včetně budoucí společné databanky výskytu chorob zvěře a dále na problematiku radioaktivity spárkaté zvěře, týkající se zejména divokých prasat. Informace o probíhajících aktivitách projektu naleznete v budoucnu na www.jisopm.cz v sekci aktuality.

 

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.