Přihlásit

Řidiči pozor, na silnicích čeká nebezpečí, v lesích zpomalte (Berounský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Berounsko
Střety se zvěří jsou v posledních dnech častým důvodem dopravních nehod. Policisté k nim vyjíždění také dvakrát denně. .
Kolem půl osmé ráno vběhla srna do jízdní dráhy osobnímu vozidlu Škoda Octavia ve směru od obce Kublovna obec Hudlice, a to na přímém úseku silnice.
"Osobní vozidlo do zvířete narazilo pravou přední částí a na místě ho usmrtilo," uvedla k případu mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková. Druhý případ se odehrál na silnici v katastru obce Chyňava ve večerních hodinách. Kolem šesté večer jel řidič s vozidlem Mitsubishi ASX po komunikaci druhé třídy od obce Nouzov ve směru na Chyňavu, když mu podle jeho vyjádření náhle zprava vběhla do jízdní dráhy srna. Řidič už svůj automobil neubrzdil a do srny narazil. Ta ale stačila z místa nehody utéct. U obou řidičů provedli policisté dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, ta byla negativní.
"Já potkávám srny na silnici několikrát týdně a nikdy do ní nenajedu. Nejezdím totiž lesem jako blázen. Ale jedu tak, abych auto dokázal ubrzdit," poznamenal k nehodám se zvěří Karel Senohradský.
Během zimních měsíců by měli být řidiči při projíždějí lesních úseků pozorní. V této době mohou na vozovkách potkávat nejen vysokou zvěř, ale i černou. Srážka s takovým zvířetem pak může způsobit nejen hmotnou škodu, ale i zranění osádky vozu.
"Pokud uvidíte na silnici jakékoli zvíře, snažte se intenzivním bržděním zabránit srážce. Pokud už nelze střetu zabránit, držte volant ve stejné poloze a udržujte směr jízdy," radí řidičům policie.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.