Přihlásit

Mladí milovníci psů mohou svůj zájem a koníček i vystudovat (Žatecký a lounský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Střední zemědělská a ekologická škola v Žatci nabízí nový studijní obor - kynologii

Žatec
Kdo má rád psy, jejich chov, péči o ně a sledování jejich života, může svou zálibu umocnit i zajímavým středoškolským studiem. Obchodní akademie a Střední odborná škola zemědělská a ekologická v Žatci nabízí nový studijní obor - kynologii.
Kynologie se zabývá studiem psů jako živočišného druhu z biologického hlediska - jejich chováním a šlechtěním, jejich zevnějškem, plemeny, výživou, chovem, výcvikem i nemocemi.
"V oboru Agropodnikání nabízíme od 2. ročníku studijní zaměření Kynologie. Nauku o psech bude možné v naší škole studovat od 1. září 2014," sdělila ředitelka školy Eva Klímová. Žatecká škola v současnosti nabízí dva studijní obory a je jedinou školou v širším regionu, která nabízí čisté agropodnikání.
Tento obor nabízí studentům klasickou zemědělskou výuku obohacenou o atraktivní předměty jako je agroturistika, chov koní, chmelařství a nově i kynologii. Žáci oboru Ekologie a životní prostředí studují perspektivní obor, který je po vstupu do EU ještě více žádaný, aby byla obsazena všechna místa týkající se životního prostředí, ochrany krajiny, kontroly produktů a podobně.
Zemědělská škola a obchodní akademie v Žatci jsou od září 2011 sloučeny do jednoho právního subjektu.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.