Přihlásit

Podnikatelem roku je výrobce veterinárních přípravků (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Krajské kolo soutěže vyhrál Libor Bittner, ředitel firmy Bioveta

BRN
Libor Bittner je vášnivým parkúrovým jezdcem. A také ředitelem akciové společnosti Bioveta z Ivanovic na Hané, která se zabývá veterinárními léčivy. O ocenění byl zvyklý soutěžit především na koni, včera však přidal jedno i v byznysu. Stal se Podnikatelem roku 2013 v Jihomoravském kraji.
"Ocenění mě rozhodně těší. Je to pro mě velká pochvala, ale musím se dívat dál. Při parkúrových závodech si také užijeme svých pět minut slávy, ale pak jsou před námi další závody," komentuje své vítězství Bittner.
Jeho firma dodává vakcíny do patnácti zemí Evropy, nedokáže říct, co je jeho největším úspěchem. "Mám radost z každého nového výrobku, z každé vakcíny. Nevidím jeden velký úspěch, ale mozaiku dílčích úspěchů," říká.
Společnost Bioveta funguje už od roku 1918. V roce 1995 státní podnik zprivatizoval právě Bittner se svými společníky. Prvním velkým úspěchem firmy pak byla vakcína proti vzteklině lišek. Dnes má Bioveta 550 zaměstnanců a vyrábí kolem 150 druhů veterinárních přípravků k léčbě, prevenci i diagnostice onemocnění koček, psů, koní a dalších zvířat.
Bittner v soutěži postupuje do celorepublikového finále, které se bude konat 4. března v Praze. Celkový vítěz se pak utká o titul nejúspěšnějšího světového podnikatele v červnu v Monte Carlu.



Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.