Přihlásit

V Třešti se utkají trubači a vábiči (Jihlavský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Třešť
Ve dnech 28. a 29. března 2014 proběhne Mezinárodní akademická soutěž v mysliveckém troubení a vábení jelenů, kterou již pátým rokem pořádá Fakulta lesnická a dřevařská České zemědělské univerzity v Praze. Letos se soutěž koná na Střední odborné škole a středním odborném učilišti v Třešti za podpory kraje Vysočina.
Cílem akce je podpořit studenty, kteří se věnují umění lovecké hudby, vábení jelenů a udržení mysliveckých tradic. Organizátoři akce očekávají, že se zúčastní více než stovka soutěžících nejen z České republiky, ale i z okolních zemí.
"Studentští trubači a vábiči budou soutěžit v kategoriích jednotlivců a souborů. O vítězích bude v prvním kole rozhodovat studentská porota, v druhém kole odborná profesionální porota," uvedla Kateřina Dekojová z marketingového oddělení lesnické a dřevařské fakulty. Soutěž se skládá z různých ukázek, které napodobují hlasy jelenů. Soutěžící budou muset prokázat všestrannou orientaci v problematice.

Pro veřejnost
Na akci je vítaná široká veřejnost, pro kterou je připraven nejen koncert, ale také doprovodná akce lesní pedagogiky, která chce široké veřejnosti osvětlit význam myslivosti, troubení a vábení a vztah myslivosti a lesního hospodářství.
Akci podporuje Kraj Vysočina, který ze svého rozpočtu uvolnil 40 tisíc korun.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.